Omgaan met de diagnose kanker is een ingrijpend proces

Veel mensen krijgen te maken met een achtbaan van emoties. Cliënten hebben vaak het gevoel dat ze na de diagnose in een hogesnelheidstrein zijn gestapt. Ze moeten door en hebben geen tijd om stil te staan bij dat wat hen overkomt. Dat besef komt later pas en dat gaat dan vaak gepaard met allerlei stressklachten en emotionele problematiek.

Ik heb zo ontzettend veel mee gemaakt. Het is een brij geworden. Tijdens de sessies heb ik stuk voor stuk dingen kunnen verwerken en heb ik veel inzicht gekregen. Het was als een puzzel. Het gaat nu veel beter met me.

- Anja

Dealen met kanker is een moeilijke opgave.’ ‘Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen verhaal. Het is aan de ene kant een heel persoonlijk proces en aan de andere kant komen in veel verhalen herkenbare thema’s naar voren, zoals de impact op de cliënt en op zijn of haar omgeving en omgaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden, omgaan met emoties en omgaan met herstel. Het gaat over acceptatie, veerkracht en het stuur weer in handen nemen en zingeving.

Cliënten kunnen terecht voor gesprekken, ondersteuning, ontspanning, visualisaties en indien nodig therapeutische sessies. Naar aanleiding van de intake en hulpvraag wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. De doelen en thema’s worden dan in overleg vastgesteld. Het aantal sessies en de frequentie van de sessies zijn afhankelijk van persoonlijke situaties.

Ook kunt u terecht voor re-integratietrajecten in spoor 1 of 2. Werkgevers nemen meestal de kosten op zich voor deze trajecten. Vaak worden ook gecombineerde trajecten financieel ondersteund door werkgevers. Na de intake kunnen wij in overleg met u een offerte uit laten gaan. Dit kan ook op advies van bedrijfsartsen. Bij re-integratie trajecten wordt in overleg met de cliënt rapportage(s) gemaakt voor bedrijfsarts en werkgever.

Naar een Beter Evenwicht is aangesloten bij NOZ, Netwerk Oncologische Zorg, en heeft een samenwerkingsverband met Ann Taveirne, gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie, revalidatie en re-integratie.

Logo Netwerk Oncologische ZorgLogo Ann Taveirne Oncologie & Lymfologie

Contact opnemen

Voor informatie of het plannen van een vrijblijvende intake kan je bellen of mailen.

+31 (0) 6 40 99 17 91info@naareenbeterevenwicht.nl